Digisairaala logo

Keitä olemme

Lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntija, sosionomi (YAMK)

Ellimari Kortman

Olen työskennellyt kymmenen vuoden ajan lähisuhdeväkivallan parissa, auttaen sekä väkivallan uhreja että tekijöitä. Minulla on vankka kokemus akuutista kriisityöstä, pitkäkestoisesta psykososiaalisesta keskusteluavusta sekä turva-asumisen palveluiden kehittämisestä ja toteuttamisesta.

Lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntija, ratkaisukeskeinen terapeutti, sosionomi (AMK), tietokirjailija​

Katja Kytölä

Autan lähisuhdeväkivaltaa kokenutta tai kokevaa asiakasta tunnistamaan sen, mistä hänen elämässään on kysymys. Joskus aikuisena joutuu työstämään lapsuudessaan koettua lähisuhdeväkivaltaa tai muita traumoja, joiden vaikutukset näkyvät nykyhetken elämässä. Vastaanotolleni tuloon ei ole olemassa mitään kriteereitä!

Sosionomi, Lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntija, Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Tiina Vuorikoski

Olen myötätuntoinen ja osallistuva terapeuttina, antaen sinulle tarvitsemasi tilan. Uskon, että terapiassamme olemme tasavertaisia kumppaneita. Kun työskentelemme yhdessä jonkin haastavan asian parissa, sen positiiviset vaikutukset ulottuvat usein laajemminkin käyttäytymiseen, ajatteluun ja tuntemuksiin.

Ellimari Kortman

Lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntija, sosionomi (YAMK)

Olen koulutukseltani sosionomi (YAMK, Master in Global Health & Crisis Management). Olen työskennellyt kymmenen vuoden ajan lähisuhdeväkivallan parissa, auttaen sekä väkivallan uhreja että tekijöitä. Minulla on vankka kokemus akuutista kriisityöstä, pitkäkestoisesta psykososiaalisesta keskusteluavusta sekä turva-asumisen palveluiden kehittämisestä ja toteuttamisesta. Olen myös toiminut erilaisissa ympäristöissä, kuten varhaiskasvatuksessa, kouluissa, sijaishuollossa ja tapaamispaikoissa, lasten ja nuorten kanssa, myös erityistä tukea tarvitsevien parissa.

Tavoitteenani on olla aidosti läsnä työssäni, kuunnella ainutlaatuista tarinaasi, tarjota juuri sinulle sopivaa tietoa ja luoda turvallinen dialoginen ilmapiiri. Tällaisessa ympäristössä voit pohtia elämäsi tärkeitä kysymyksiä ja löytää jälleen oman äänesi tai jopa aivan uuden suunnan. Asiakkaani ovat antaneet palautetta erityisesti empaattisuudestani ja kyvystäni tarpeen mukaan haastaa.

Olen myös perehtynyt stressinhallintaan, eläin- ja luontolähtöisiin menetelmiin sekä tällä hetkellä opiskelen sertifioiduksi kuolindoulaksi, mikä tarkoittaa sitä, että pystyn tukemaan myös sinua tai läheistäsi kuolemaan liittyvissä asioissa.

Tasapainoa työhöni tuovat tanssi ja musiikki, jotka ovat minulle tärkeitä harrastuksia.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi vastaanotolleni!

 

Palvelen sekä suomeksi että englanniksi.

Katja Kytölä

Lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntija, ratkaisukeskeinen terapeutti, sosionomi (AMK), tietokirjailija

Olen työskennellyt useiden vuosien ajan eri ikäisten ja sukupuolisten asiakkaiden parissa, jotka ovat kokeneet tai käyttäneet lähisuhdeväkivaltaa. Kohtaan akuutissa kriisissä olevan ihmisen lämmöllä ja vakauttaen.

Autan lähisuhdeväkivaltaa kokenutta tai kokevaa asiakasta tunnistamaan sen, mistä hänen elämässään on kysymys. Joskus aikuisena joutuu työstämään lapsuudessaan koettua lähisuhdeväkivaltaa tai muita traumoja, joiden vaikutukset näkyvät nykyhetken elämässä. Vastaanotolleni tuloon ei ole olemassa mitään kriteereitä!

Olen koulutukseltani ratkaisukeskeinen terapeutti (University of the West of England) ja olen suorittanut sosionomin tutkinnon. Terapeuttina olen helposti lähestyttävä ja kuunteleva. Annan asiakkaalle tilaa edetä omassa tahdissaan, tuen oppimaan uutta ja tekemään itse oivalluksia. Asiakas asettaa aina itse tavoitteen terapiatyöskentelylle.

Lähisuhdeväkivalta on monimuotoinen ja valitettavan usein normalisoituva ongelma, joka voi olla vaikea tunnistaa. Suhteesta, jossa kokee väkivaltaa läheisensä taholta, voi olla vaikea irrottautua. Siksi on erityisen palkitsevaa nähdä työssäni asiakkaita, jotka ovat löytäneet takaisin omaan itseensä ja alkaneet kukoistaa kokija ja selviytyjän roolin jälkeen.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni!

Kielet: suomi ja englanti

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa lähisuhdeväkivallasta. Kirjani löydät täältä Pahoinpitelystä hyvinpitelyyn (2021) ja Ulla ja lasten turvataidot (2023), Basam Books.

Tiina Vuorikoski

Lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntija, Sosionomi, Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Kaipaatko muutosta ja koet vaikeutta saavuttaa haluamaasi yksin?

Terapian avulla on mahdollista vaikuttaa niin sisäiseen kuin ulkoiseen käytökseemme. Tätä pääsemme tarkastelemaan yhdessä käyttäen menetelmiä, joiden toimivuus perustuu vahvaan tutkimukselliseen näyttöön.

Kognitiivinen käyttäytymisterapia on aktiivista ja tavoitteena on lisätä ajattelun joustavuutta sekä löytää sinulle toimivia käyttäytymismalleja.

Terapian perustana on luottamus ja turvallisuus. Olen myötätuntoinen ja osallistuva terapeutti, antaen sinulle tarvitsemasi tilan. Uskon, että terapiassamme olemme tasavertaisia kumppaneita. Tarjoan sinulle mahdollisuuden avoimeen ja luottamukselliseen terapiasuhteeseen, jossa voit puhua vaikeista, kipeistä ja jopa häpeällisistä asioista. Tärkeintä on, että voit olla juuri sellainen kuin olet.

Olen työskennellyt vuosien aikana monien eri teemojen parissa, kuten traumojen, lähisuhdeväkivallan, ahdistuksen, paniikkikohtausten, riippuvuuksien, masennuksen, ihmissuhdeongelmien, tunnesäätelyvaikeuksien, vaativuuden, kehonkuvan ja minäkuvan.

Työskennellessämme jonkin haastavan asian parissa, sen positiiviset vaikutukset näkyvät usein laajemmin käytöksessämme.

Omaa käyttäytymistäni pitää aktiivisena perheemme koira, kuntosali ja jooga.

Tervetuloa lämpimästi vastaanotolleni!


Siirry kirjautumissivulle klikkaamalla