Digisairaala logo

Mikä on mielenterveysongelmien hoito luonnollisesti

Jaa artikkeli

Lempeitä keinoja mielen hyvinvointiin

Tiedätkö sen tunteen, kun mieli kaipaa hellää huolenpitoa? Me Digisairaalan väki uskomme, että jokainen ansaitsee tuntea olonsa hyväksi, ja siksi haluamme jakaa kanssasi muutamia luonnonmukaisia keinoja, joilla voit tukea mielenterveyttäsi. Ei ole mikään salaisuus, että luonto tarjoaa meille upeita työkaluja, joilla voimme parantaa elämänlaatuamme – ja tässä tapauksessa, myös mielenterveyttämme.

Ensimmäisenä askeleena voit kokeilla meditaatiota tai mindfulness-harjoituksia. Nämä vanhat perinteet ovat kuin balsamia mielelle, ja niiden on tutkitusti todettu vähentävän stressiä ja ahdistusta. Kun istahdat hiljaisuuteen ja annat itsellesi luvan vain olla, saatat huomata, kuinka mielen kuorma kevenee. Ja mikä parasta, voit tehdä näitä harjoituksia missä vain – vaikka omassa olohuoneessasi!

Ravitsemus ja mielenterveys käsikädessä

Kun puhutaan mielenterveydestä, ei voi ohittaa ravitsemuksen merkitystä. Me uskomme, että hyvä ruoka on hyvän mielen perusta. Tiesitkö, että tietyt ruoka-aineet voivat oikeasti vaikuttaa mielialaasi? Esimerkiksi omega-3-rasvahapot, joita löytyy kalasta ja pellavansiemenistä, ovat aivojen superfoodia. Myös tumma suklaa (kyllä, luit oikein!) voi auttaa nostamaan serotoniinitasoja ja tuoda siten iloa päivääsi.

Ja ei, tämä ei tarkoita, että sinun tulisi syödä pelkkää lohta ja suklaata. Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti kasviksia, hedelmiä, täysjyväviljoja ja laadukkaita proteiineja, on avainasemassa. Meillä on tapana sanoa, että jokainen ateria on mahdollisuus ravita sekä kehoa että mieltä – joten miksi et käyttäisi sitä hyväksesi?

Liikunta – mielen endorfiinilähde

Liikunta ja mielenterveys ovat kuin parhaat kaverukset. Keho ja mieli ovat yhteydessä toisiinsa, ja kun annat kehollesi liikettä, myös mielesi kiittää. Ei ole väliä, oletko tanssin ystävä, lenkkeilyn suurkuluttaja vai joogan harrastaja – kaikki liikunta on hyvästä. Me Digisairaalan tiimissä suosittelemme löytämään sen liikuntamuodon, joka saa sinut hymyilemään. Kun liikut, kehosi vapauttaa endorfiineja, jotka ovat tunnettuja “onnellisuushormoneina”.

Ja jos ajatus kuntosalista saa sinut kavahtamaan, älä huoli. Voit aloittaa pienestä, vaikkapa päivittäisestä kävelylenkistä luonnossa. Luonnon rauha ja raikas ilma tekevät ihmeitä mielelle. Meillä on tapana sanoa, että jokainen askel luonnossa on askel kohti parempaa mielenterveyttä.

Yrtit ja luonnon omat lääkkeet

Oletko koskaan miettinyt, kuinka yrtit voivat tukea mielenterveyttäsi? Luonto on pullollaan kasveja, jotka voivat auttaa rauhoittamaan mieltä ja edistämään rentoutumista. Esimerkiksi kamomilla ja laventeli ovat tunnettuja rauhoittavista vaikutuksistaan. Suosittelemme tutustumaan erilaisiin yrttitee-sekoituksiin, jotka voivat auttaa sinua rauhoittumaan iltaisin ja nukkumaan paremmin.

Ja muista, että yrttien käytössä on hyvä noudattaa kohtuutta ja tarvittaessa kysyä neuvoa asiantuntijalta. Meillä on ilo auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivat luonnonmukaiset vaihtoehdot, jotka tukevat mielenterveyttäsi.

Yhteisöllisyys ja vertaistuki

Mielenterveyden hoitoon kuuluu olennaisesti myös yhteisöllisyys ja vertaistuki. Me ihmiset olemme laumaeläimiä, ja tarvitsemme yhteyttä toisiimme voidaksemme hyvin. Digisairaalan yhteisössä korostamme sitä, kuinka tärkeää on jakaa ajatuksia ja tunteita luotettavien ihmisten kanssa. Vertaistukiryhmät ja ystävien kanssa vietetty aika voivat olla korvaamattomia mielenterveyden tukipilareita.

Ja joskus pelkkä kuunteleva korva voi olla se, mitä eniten tarvitsemme. Jokainen jaettu hetki on askel kohti ymmärrystä ja paranemista. Älä siis epäröi hakea tukea, kun tunnet tarvitsevasi sitä – olemme täällä sinua varten.

Levollinen uni – mielen uudistaja

Unen merkitystä ei voi liikaa korostaa, kun puhutaan mielenterveydestä. Hyvä ja riittävä uni on kuin yöllinen latausasema mielellemme. Tiedämme, että unen laatu vaikuttaa suoraan siihen, kuinka jaksamme arjessa. Siksi suosittelemme panostamaan rauhoittaviin iltarutiineihin, kuten lämpimään kylpyyn tai rentouttavaan kirjan lukemiseen ennen nukkumaanmenoa.

Ja jos unen päästä kiinni saaminen tuntuu haastavalta, muista, että olemme täällä auttamassa. Meiltä löytyy vinkkejä ja keinoja, jotka voivat auttaa sinua parantamaan unenlaatuasi ja sitä kautta myös mielenterveyttäsi. Muista, että jokainen hyvin nukuttu yö on sijoitus omaan hyvinvointiisi.

Saatat olla kiinnostunut lukemaan

Pidäthän itsestäsi ja perheestäsi huolta – varaa videovastaanotto nyt!


Siirry kirjautumissivulle klikkaamalla