Digisairaala logo

Mistä tietää että on poskiontelotulehdus?

Jaa artikkeli

Tunnista poskiontelotulehduksen oireet

Kun nenä tuntuu tukkoisemmalta kuin Helsingin keskusta ruuhka-aikaan, ja päässä jyskyttää kuin olisit juuri herännyt Ruisrockin jälkeen, voi kyseessä olla muutakin kuin tavallinen nuha. Poskiontelotulehdus, tuo kavala kiusankappale, hiipii päälle usein juuri, kun luulit olevasi flunssan voittaja. Mutta miten erottaa tämä tulehdus tavallisesta tukkoisuudesta? Me Digisairaalassa olemme koonneet yhteen ne vihjailut, joita kehosi sinulle lähettää.

Ensimmäinen merkki voi olla paineen tunne poskipäissä tai otsassa, erityisesti kumartuessa. Tämä ei ole se normaali “olen niin kaunis, että poskipäitäni kihelmöi” -tunne, vaan enemmänkin kuin olisi saanut pienen elefantin istumaan kasvoilleen. Lisäksi, jos nenästäsi valuu enemmän eritteitä kuin on normaalia, ja väri on muuttunut kirkkaasta tummemmaksi, on aika alkaa kuunnella kehosi viestejä tarkemmin.

Kun kotikonstit eivät tepsi

Jos olet jo kokeillut kaikki mummon vanhat niksit – höyryhengityksestä inkivääriteehen – mutta olo ei tunnu kohenevan, voi olla aika ottaa yhteyttä asiantuntijoihin. Terveytesi ei ole vain yksi Google-haku pois, vaan ansaitset henkilökohtaista huomiota ja ammattitaitoista neuvontaa. Jos siis nenäliinasi näyttävät siltä, että niillä on enemmän tarinaa kerrottavanaan kuin keskiverto dekkarilla, on aika toimia.

Älä anna poskiontelotulehduksen muuttua pitkäksi saagaaksi. Kun yksinkertaiset kotikonstit eivät tuo helpotusta, ja oireet vain jatkuvat, me olemme valmiina auttamaan. Digitaalinen terveydenhuoltomme tarjoaa helpon pääsyn asiantuntijoiden konsultaatioihin, jotta voit saada oikean diagnoosin ja hoidon nopeasti ja vaivattomasti – vaikka omalta kotisohvaltasi.

Milloin on syytä huolestua?

Vaikka poskiontelotulehdus on yleensä vaaraton ja itsestään paraneva vaiva, on olemassa tilanteita, jolloin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen. Jos esimerkiksi oireet ovat jatkuneet yli kaksi viikkoa tai niihin liittyy korkea kuume, voi kyseessä olla bakteerin aiheuttama tulehdus, joka vaatii antibioottikuurin. Me Digisairaalassa olemme täällä sinua varten, jotta voit saada nopean avun ja palata nauttimaan elämästä ilman poskionteloiden painetta.

Toinen huolenaihe on, jos oireet pahenevat äkillisesti tai niihin liittyy näköhäiriöitä tai voimakasta päänsärkyä. Tällöin on tärkeää ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen välittömästi. Meidän tehtävämme on varmistaa, että saat tarvitsemasi avun nopeasti ja tehokkaasti, jotta voit jatkaa elämääsi ilman ylimääräisiä huolia.

Ennaltaehkäisy ja omahoito

Vaikka poskiontelotulehdus voi tuntua siltä, että nenäsi on muuttunut kiusalliseksi asukkaaksi kasvoillasi, on olemassa keinoja ennaltaehkäistä ja hoitaa tätä vaivaa. Hyvä hygienia, kuten käsien pesu ja nenän puhdistaminen, on avainasemassa. Lisäksi, pidä huolta, että saat tarpeeksi lepoa ja nesteytystä, jotta immuunijärjestelmäsi pysyy vahvana.

Jos olet jo kärsimässä poskionteloiden tukkoisuudesta, höyryhengitys ja lämpimät juomat voivat tuoda helpotusta. Me tarjoamme myös työkaluja ja vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua hallitsemaan oireitasi ja edistämään paranemista. Muista, että olemme täällä sinua varten – olipa kyseessä sitten ennaltaehkäisy tai hoito.

Digisairaala – terveytesi digitaalinen tukipilari

Kun poskiontelotulehdus iskee, ei ole aikaa odottaa. Digisairaalassa ymmärrämme, että nopea ja helppo pääsy terveydenhuollon palveluihin on tärkeää. Siksi tarjoamme digitaalisia ratkaisuja, jotka tekevät terveydenhuollosta saumattoman ja vaivattoman kokemuksen. Olipa kyseessä sitten etäkonsultaatio viestein tai videolääkärikäynti, olemme täällä auttamassa sinua pääsemään eroon poskiontelotulehduksen aiheuttamasta epämukavuudesta.

Me Digisairaalassa uskomme, että terveydenhuollon ei tarvitse olla jäykkää ja byrokraattista. Sen sijaan, me tuomme inhimillisyyttä jokaiseen kohtaamiseen. Joten, jos poskiontelotulehduksen oireet vaivaavat, älä epäröi ottaa yhteyttä. Olemme täällä sinua varten, valmiina tarjoamaan ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua – aivan kuin hyvä ystävä, joka tuo lohtua ja apua tarpeen tullen.

Saatat olla kiinnostunut lukemaan

Pidäthän itsestäsi ja perheestäsi huolta – varaa videovastaanotto nyt!


Siirry kirjautumissivulle klikkaamalla