Digisairaala logo

Murrosiän mielenterveys

Jaa artikkeli

Murrosiän mielenterveys

Murrosikä on elämänvaihe, joka tuo mukanaan monia muutoksia kehossa, mielessä ja sosiaalisessa elämässä. Nuoruusiässä tapahtuvat muutokset voivat vaikuttaa merkittävästi nuoren mielenterveyteen. On tärkeää ymmärtää murrosiän haasteet ja tarjota nuorille tukea mielenterveyden edistämiseksi.

Murrosiän muutokset

Murrosiässä tapahtuvat fyysiset muutokset, kuten hormonitasapainon muutokset ja kehon kasvu, voivat vaikuttaa nuoren mielialaan ja hyvinvointiin. Nuorten voi olla vaikea ymmärtää ja sopeutua kehossaan tapahtuviin muutoksiin, mikä voi aiheuttaa ahdistusta ja stressiä. Nuorten mielen hyvinvointia tukevien palveluiden avulla, mielenterveystyön ammattilaisten avulla nuori saa turvallisen tilan käsitellä näitä muutoksia sekä henkilökohtaista tukea mielenterveyteen.

Emotionaalinen kehitys on myös tärkeä osa murrosikää. Nuoret saattavat kokea voimakkaita tunteita, kuten surua, kiukkua ja iloa. Näiden tunteiden käsitteleminen ja ymmärtäminen voi olla haastavaa ilman oikeanlaista tukea. Joskus nuoren voi olla vaikea puhua tunteistaan, tai sanoittaa tunnetilaa. Silloin kun tukehdutetut tunteet oireilevat nuoren mielessä tai käytöksessä, on hyvä hakea keskustelutukea tai ottaa yhteyttä mielenterveystyön ammattilaiseen.

Murrosiän haasteet ja mielenterveys

Murrosiässä nuoret voivat kohdata erilaisia mielenterveysongelmia, kuten ahdistusta, masennusta, syömishäiriöitä ja itsetunto-ongelmia. On tärkeää tunnistaa nämä haasteet mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja tarjota nuorille tarvittava apu ja tuki. Digisairaala on sitoutunut nuorten mielenterveyden edistämiseen ja tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten terapiakeskusteluja, ryhmäterapiaa ja itsenäistä harjoitustehtävää, jotka voivat auttaa nuoria käsittelemään näitä mielen haasteita.

Nuoruusiässä voi olla vaikeaa avautua ja hakea apua mielenterveysongelmiin. Siksi tarjoamme Digisairaalassa etänä luottamuksellisen ja turvallisen ympäristön, jossa nuoret voivat ilmaista itseään ja saada tukea ammattitaitoisilta terveydenhuollon ammattilaisilta. Meidän tavoitteenamme on edistää nuorten hyvinvointia ja auttaa heitä selviytymään murrosiän haasteista.

Saatat olla kiinnostunut lukemaan

Pidäthän itsestäsi ja perheestäsi huolta – varaa videovastaanotto nyt!


Siirry kirjautumissivulle klikkaamalla