Digisairaala logo

Elämän pohdintaa lähisuhdeväkivallan varjossa

kaksi henkilöä istuvat käsi kädessä vastakkain

Jaa artikkeli

Elämä on matka, jossa jokainen meistä etsii merkitystä, onnea ja täyttymystä. Kuitenkin, kun joutuu kohtaamaan lähisuhdeväkivallan, tämä etsintä saattaa muuttua haastavaksi ja monimutkaiseksi. Se vie meidät syvälle pohdintaan siitä, mitä todella haluamme elämältämme, kun sen perustana on turvattomuus ja kärsimys.

Turvallisuuden kaipuu

Lähisuhdeväkivallan uhri kaipaa ensisijaisesti turvaa. Turva, joka ei vain fyysisesti suojaa, vaan myös antaa tunnetta siitä, että voi olla oma itsensä ilman pelkoa tai uhkaa. Mitä elämältä haluaa, kun perustarve turvallisuudesta on uhattuna? Turvallisuus on usein ensimmäinen askel kohti elämän myönteistä suuntaamista.

Ihmisarvon kunnioitus

Lähisuhdeväkivallan uhri saattaa menettää omanarvontuntonsa ja itseluottamuksensa. Pohdinta siitä, mitä elämältään haluaa, kytkeytyy vahvasti siihen, miten koemme oman arvomme. Elämältä toivotaan ihmisarvon kunnioittamista, sekä itseltä että muilta. Se on askel kohti itsetuntemusta ja rakentavaa suhdetta itseen.

Rakkauden ja kunnioituksen kaipuu

Vaikka lähisuhdeväkivaltaa kokenut saattaa olla tunteidensa kanssa sotkuisessa tilassa, pohdinta liittyy usein myös kaipuuseen rakkaudesta ja kunnioituksesta. Mitä elämältään haluaa, kun aiemmin turvallinen suhde on muuttunut väkivaltaiseksi? Se voi olla terveiden ihmissuhteiden kaipuu, joissa rakkaus ja kunnioitus ovat peruspilareita.

Henkilökohtainen kasvu ja toipuminen

Lähisuhdeväkivallan uhri saattaa pohdiskella, mitä elämältään haluaa myös henkilökohtaisen kasvun näkökulmasta. Toipuminen vaatii voimaa tarkastella itseään, omia tarpeitaan ja toiveitaan. Pohdinta voi olla askel kohti omannäköistä elämää ja itsensä ylittämistä vaikeuksien keskellä.

Turvalliset ihmissuhteet ja tuki

Pohdinta siitä, mitä elämältään haluaa, kietoutuu myös ympäröivien ihmissuhteiden laatuun. Kaipuu turvallisiin ihmissuhteisiin ja tukeen nousee vahvasti esiin. Elämältä toivotaan ihmisiä ympärille, jotka ymmärtävät ja tukevat, edistäen toipumista ja vahvistumista.

Itsenäisyys ja päätöksentekovalta

Lähisuhdeväkivalta voi rajoittaa uhrin itsenäisyyttä ja päätöksentekovaltaa. Pohdinta siitä, mitä elämältään haluaa, voi liittyä vahvasti itsenäisyyden palauttamiseen ja kykyyn tehdä omia päätöksiä. Tavoitteena voi olla omien voimavarojen löytäminen ja oman elämän hallinta.

Toivo paremmasta tulevaisuudesta

Kaikkein syvin pohdinta liittyy usein toivoon paremmasta tulevaisuudesta. Mitä elämältään haluaa, kun menneisyydessä on kärsitty? Toivo voi olla moottori, joka ohjaa uhria kohti parempaa elämää ja tulevaisuutta.

Lähisuhdeväkivallan uhrit pohdiskelevat näitä kysymyksiä päivittäin. Pohdinta ei ole helppoa, mutta se voi olla ensimmäinen askel kohti muutosta ja parempaa elämää.

Digisairaala tarjoaa sinulle tukea ja resursseja, jotta voit löytää vastauksia ja voimavaroja matkallasi kohti toipumista.

Digisairaalan Lähisuhdeväkivallan palvelut:
Tukea ja toivoa matkalla toipumiseen

Digisairaala on sitoutunut tarjoamaan monipuolisia palveluita lähisuhdeväkivallan tekijöille ja kokijoille. Ymmärrämme, että tämä on herkkä ja monimutkainen aihe, ja pyrimme tarjoamaan luottamuksellista apua, tukea sekä mahdollisuuden henkilökohtaiseen kasvuun. Tutustu ainutlaatuisiin palveluihimme, jotka on suunniteltu yksilöllisyyttä, saavutettavuutta ja turvallisuutta korostaen.

Saatat olla kiinnostunut lukemaan

Pidäthän itsestäsi ja perheestäsi huolta – varaa videovastaanotto nyt!


Siirry kirjautumissivulle klikkaamalla