Digisairaala logo

Miten selättää syysmasennus luonnollisin keinoin

Jaa artikkeli

Syksy tuo tullessaan kauniit ruskan värit ja viileämmät ilmat, mutta se voi myös aiheuttaa monille haasteita henkisesti. Syysmasennus on yleinen vaiva, joka voi vaikuttaa ihmisten mielialaan ja hyvinvointiin. Onneksi on olemassa useita luonnollisia keinoja, joiden avulla voit selättää syysmasennuksen ja parantaa mielialaasi.

1. Liikunta ja ulkoilu

Yksi parhaista tavoista torjua syysmasennusta on säännöllinen liikunta ja ulkoilu. Liikunta vapauttaa kehossa endorfiineja, jotka toimivat luonnollisina mielialan kohottajina. Kävely metsässä tai puistossa voi olla erityisen tehokas tapa rauhoittaa mieltäsi ja lisätä hyvän olon tunnetta. Pyri liikkumaan vähintään 30 minuuttia päivässä, vaikka se olisikin vain kevyttä kävelyä.

2. Oikeanlainen ravinto

Ravitsemus vaikuttaa merkittävästi mielialaamme ja jaksamiseemme. Syksyllä on tärkeää syödä monipuolisesti ja terveellisesti. Varmista, että ruokavaliossasi on riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita syömällä esimerkiksi runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Lisäksi kannattaa suosia täysjyväviljaa, kalaa ja terveellisiä rasvoja. Vältä sokeripitoisia ja prosessoituja ruokia, jotka voivat aiheuttaa energianlaskua ja heikentää mielialaa.

Mitä muita keinoja on olemassa?

3. Sosiaalinen kanssakäyminen

Syksy voi tehdä monista meistä hieman eristyneitä ja yksinäisiä. Yksi parhaista tavoista selättää syysmasennusta on olla aktiivisesti sosiaalisesti vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Varaa aikaa ystävien ja perheen tapaamisille, osallistu harrastuksiin tai liity uuteen ryhmään, jossa voit tavata samanhenkisiä ihmisiä. Sosiaalinen kanssakäyminen auttaa pääsemään irti negatiivisista ajatuksista ja luo iloisempaa mielialaa.

4. Rentoutumisharjoitukset

Toinen keino lievittää syysmasennusta on säännöllinen rentoutuminen ja stressinpoisto. Voit kokeilla erilaisia rentoutumisharjoituksia, kuten meditaatiota, joogaa tai hengitysharjoituksia. Näiden harjoitusten avulla voit laskea stressitasoja ja lisätä kehosi ja mielen rentoutumista. Kokeile erilaisia harjoituksia ja löydä itsellesi sopiva tapa rentoutua syksyn kiireiden keskellä.

Ole yhteydessä Digisairaalaan, mikäli mitään kysyttävää heräsi tähän asiaan liittyen. Autamme mielellämme.

Saatat olla kiinnostunut lukemaan

Pidäthän itsestäsi ja perheestäsi huolta – varaa videovastaanotto nyt!


Siirry kirjautumissivulle klikkaamalla