Digisairaala logo

Lähisuhdeväkivallan Varjossa: Terveydelliset ja Hyvinvointiin liittyvät haasteet

Jaa artikkeli

Lähisuhdeväkivallan varjo heijastuu usein syvälle yksilön terveyteen ja yleiseen hyvinvointiin. Tämä blogi pyrkii tuomaan esiin aiheen tärkeyden ja syventämään ymmärrystä siitä, miten väkivaltaiset kohtaamiset voivat vaikuttaa fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin monella eri tasolla.

Fyysinen Terveys:

  • Näkymättömät, mutta kipeät haavat: Lähisuhdeväkivallan jättämät fyysiset jäljet voivat ulottua syvemmälle kuin silmä näkee. Ne voivat olla haavoja, jotka eivät näy päällepäin, mutta jotka kantajansa tuntee joka solullaan.
  • Krooninen stressi – Keho huutaa apua: Jatkuva pelon ja ahdistuksen tila voi johtaa krooniseen stressiin, joka purkautuu erilaisina fyysisinä oireina, kuten unettomuutena, ruoansulatusongelmina ja lihaskireyksinä.

Henkinen Hyvinvointi:

  • Trauma, joka jää mieleen: Lähisuhdeväkivallasta aiheutuva psyykkinen trauma voi muuttaa yksilön kognitiivista toimintaa ja vaikuttaa päivittäiseen elämään.
  • Masennus ja ahdistus – Pimeät pilvet mielen yllä: Väkivallan uhri saattaa kokea masennusta ja ahdistusta, jotka saattavat varjostaa mielen maisemaa pitkään.

Sosiaaliset Vaikutukset:

  • Eristyneisyyden kahlitsevat ketjut: Lähisuhdeväkivalta voi eristää uhrin sosiaalisesti, luoden tunteen yksinäisyydestä ja eristyneisyydestä.
  • Ihmissuhteiden kärsiminen: Väkivallan varjo leviää myös muihin ihmissuhteisiin, saaden aikaan vaikeuksia vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

Itsearvostus ja Identiteetti:

  • Itsetunnon murtuminen: Lähisuhdeväkivalta voi murentaa uhrin itsetuntoa ja hänen näkemystään omasta arvostaan.
  • Syyllistämisen taakka: Monet uhrit saattavat kantaa syyllisyyden taakkaa tilanteesta, vaikka se ei ole heidän syytään.

Vaikka lähisuhdeväkivallan varjo voi olla synkkä, on tärkeää tietää, että apua ja tukea on saatavilla. Digisairaala tarjoaa luottamuksellista apua ja resursseja niille, jotka kokevat näitä syviä haasteita. Ammattitaitoiset asiantuntijat ovat valmiina tarjoamaan tukea ja ohjausta, auttaen yksilöitä kohti parempaa hyvinvointia.

Yhteinen matka toipumiseen:

Digisairaala ei ole vain palvelu, vaan se on turvallinen tila, jossa voit jakaa kokemuksiasi ja saada ymmärrystä. Yhteinen matka kohti toipumista voi alkaa pienistä askeleista, ja Digisairaala on sitoutunut tarjoamaan tukea, joka on räätälöity yksilöllisiin tarpeisiisi.
Älä epäröi ottaa ensimmäistä askelta kohti parempaa elämää –

Saatat olla kiinnostunut lukemaan

Asentohuimaus

Elämä pienessä pyörteessä: matka asentohuimauksen kyydissä Kuvittele olevasi veneessä keskellä...

Lue lisää

Pidäthän itsestäsi ja perheestäsi huolta – varaa videovastaanotto nyt!


Siirry kirjautumissivulle klikkaamalla