Digisairaala logo

Unettomuus vaihdevuosien aikana – Digisairaalan vinkit parempaan uneen ja lepoon

Jaa artikkeli

Vaihdevuosien vaikutus uneen

Unettomuus voi olla yksi vaihdevuosien hankalimmista oireista, joka koskettaa monia naisia. Vaihdevuosi-iän lähestyessä naisen keho käy läpi merkittäviä muutoksia, jotka voivat vaikuttaa unenlaatuun ja unirytmiin. Hormonitasapainon muutokset voivat aiheuttaa kuuma-aaltoja, yöllisiä heräämisiä ja unen katkeilua. On tärkeää ymmärtää, että unettomuus vaihdevuosien aikana on tavallista, eikä siihen tarvitse suhtautua huolestuneesti. Digisairaala haluaa tarjota vinkkejä parempaan uneen ja lepoon tänä haastavana elämänvaiheena.

Lue lisää: Unettomuus vaihdevuosien aikana – Digisairaalan vinkit parempaan uneen ja lepoon

Parempi uneen vaihdevuosien aikana

Vaihdevuosien aiheuttama unettomuus voi olla uuvuttavaa ja vaikuttaa naisen hyvinvointiin. Onneksi on olemassa keinoja edistää parempaa unta ja lepoa vaihdevuosien aikana. Digisairaala suosittelee seuraavia vinkkejä:

  1. Pidä kiinni säännöllisestä unirutiinista: Pyri menemään nukkumaan ja heräämään samaan aikaan joka päivä. Tämä auttaa kehoa ja mieltä tottumaan rauhalliseen unirytmiin.
  2. Luo rentouttava ilmapiiri: Ennen nukkumaanmenoa luotettavan rutiinin luominen auttaa kehoa valmistautumaan uneen. Kokeile rauhoittavia aktiviteetteja, kuten lämpimän suihkun ottamista, rauhallisten äänien kuuntelemista tai rentoutusharjoitusten tekemistä.
  3. Vältä stressiä ennen nukkumaanmenoa: Yritä välttää stressaavia tilanteita ja kiihdyttäviä aktiviteetteja ennen nukkumaanmenoa. Rentoutumiskeinot, kuten jooga tai meditaatio, voivat auttaa rauhoittumaan ja päästämään irti päivän kuormituksesta.
  4. Oikea ravinto ja liikunta: Terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta voivat edistää parempaa unta ja auttaa hallitsemaan vaihdevuosioireita. Vältä raskaita aterioita ja kofeiinia ennen nukkumaanmenoa ja lisää päivittäistä liikuntaa rutiiniisi.

Ole yhteydessä Digisairaalaan, mikäli mitään kysyttävää heräsi tähän asiaan liittyen. Autamme mielellämme.

Saatat olla kiinnostunut lukemaan

Pidäthän itsestäsi ja perheestäsi huolta – varaa videovastaanotto nyt!


Siirry kirjautumissivulle klikkaamalla